Éves összefoglaló – 2015

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

2015-16Elérkezett az év utolsó napja, amikor mindenki évértékelést tart. Itt az idő, hogy megveregessük saját vállunkat a célok teljesítéséért és kicsit búslakodjunk a nem teljesített kihívások miatt. Ilyenkor előkerülnek a pozitív és negatív élmények, valamint a tervek a következő évre, amik természetesen optimistábbak az ideinél.

Mondhatnám, hogy felemásra sikeredett ez a 2015-ös év, hiszen több célt is sikerült elérnem, amit tavaly ilyenkor kitűztem magamnak, azonban a decemberem egy igazi válság időszaka, hiszen mindössze egy bejegyzésre futotta az erőmből.

Kezdjük a jó dolgokkal, amiből idén sokkal több van, mint tavaly volt 🙂Először is, nemcsak sikerült teljesítenem a tervezett 54 könyv elolvasását (minimum 17 000 oldalt), hanem túl is szárnyaltam, így a végeredmény 61 könyv lett, ami összesen kb. 20 850 oldalt tett ki. Így 2016-ra emelnem kell a tétet és megcélzom a 65 könyvet (minimum 23 000 oldalt). Bejegyzés 51 könyvről készült, ami azzal magyarázható, hogy túl sok ideig gondolkodtam egy-egy könyvön, míg végül annyira elhomályosodott az egész, hogy már nem tudtam volna egy értékelhető bejegyzést létrehozni. Ezek pedig a következők voltak:

– H.Rose: Xavér
– Benkő László: A spanyol grófnő (molyos értékelésem)
– Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
– C. S. Lewis: A csendes bolygó
– Günther Krupkat: Amikor meghaltak az istenek (molyos értékelésem)
– Bohdan Petecki: Messier 13 (molyos értékelésem)
– Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd

További három könyv értékelése pedig átcsúszik a következő évre:
– Jonas Jonasson: Gyilkos-Anders és barátai (meg akik nem azok)
– Daniel H. Wilson: Robokalipszis
– Ekker Éva: Sarki tűz

Csökkentsd a várólistádat 2015Idén is részt vettem Lobo várólista csökkentős kihívásán (Csökkentsd a várólistádat 2015) és sikerült is teljesítenem. Az eredeti 12-es listámról mindössze egy könyvet nem olvastam el (Robert Merle: Libben a szoknya), de szerencsére az alternatív listáról tudtam két olvasást hozni:
1. Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Nehéz istennek lenni
2. Arthur C. Clarke – Gentry Lee: Ráma II.
3. Benkő László: A spanyol grófnő
4. J. D. Salinger: Zabhegyező
5. Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
6. Jules Verne: Nemo kapitány
7. Manuela Gretkowska: Metafizikai kabaré
8. Michael Brooks: A tudomány titkos anarchiája
9. Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések
10. Robert Holdstock: Mitágó-erdő
11. Robert Merle: Libben a szoknya
12. Vladimir Nabokov: Ada

+1 : Dan Simmons: Hyperion
+2 : Ivo Andrić: A lőportorony

Jövőre azonban nem veszek részt a várólista csökkentős kihíváson, ugyanis az elolvasásra váró könyvek többsége kevesebb mint fél éve vár a sorára. Inkább igyekszem a vállalásaimat határidőre teljesíteni és rendszeresen hozni a friss bejegyzéseket, hogy hasonló mint most decemberben ne forduljon elő.

Köszönetet szeretnék mondani az egész éves együttműködésért a következő kiadóknak és munkatársaiknak (ábécé sorrendben):
Athenaeum Kiadó
Álomgyár Kiadó
Metropolis Media (Galaktika)
Köszönöm a recenziós példányokat és a sok ajánlást, meghívót, melyek nélkül szegényebb lettem volna egy-egy élménnyel. Remélem, hogy jövőre is sikeresen tudunk együttműködni és sok kiváló könyvről írhatok az oldalamon nektek köszönhetően!

Ami érdekes, hogy idén a kiadókon kívül egyre több író is megkeresett, hogy esetleg elolvasnám-e a könyvüket és írnék-e róla. Szívesen teszek eleget a hasonló megkereséseknek, ezzel is támogatva a “kezdő” magyar írókat. Sok jó írást olvastam ennek köszönhetően, így a jövőben is szívesen fogadok hasonló megkereséseket. Köszönöm a következő íróknak a bizalmat és a türelmet:
Ariela Grandi (Csodálatos világ, Démonok harca)
Izolde Johannsen (A titokzatos felcser, A Lamarr-ház átka)
A. G. Hawk (Időtlenségbe zárva)
Légrádi Mihály (Endorfin)
Ekker Éva (Sarki tűz)
Csátvák Soma (Lélekcsapda)
A nem linkelt címek olvasása folyamatban van, vagy éppen készülőben van a bejegyzés.

Az a megtiszteltetés ért nemrégiben, hogy Izolde Johannsen készülő történelmi regényének előolvasója lehetek. Ennek köszönhetően kicsit betekinthetek egy regény születésének folyamatába és nyomon követhetem az első kéziratoktól a végső formáig a mű alakulását. Izgalmas és új kihívás 🙂

Köszönöm mindenkinek ezt az évet is, főleg nektek Olvasók, hiszen nélkületek mit sem érne az egész. Remélem, hogy bejegyzéseimmel fel tudtam kelteni az érdeklődést egy-egy könyv iránt és az elolvasását követően nem okozott csalódást.

Mindenkit várok jövőre is az oldalamon, és igyekszem rendszeresen hozni a bejegyzéseket.

Kívánok mindenkinek boldog, sikerekben és könyvekben gazdag új évet!

Boldog új évet! - The Big Bang Theory
Boldog új évet!
(Összes olvasás: 62 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*