Éves összefoglaló – 2014

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

2015-pixabay-comIsmét elérkezett az év vége, amikor mindenki számot ad magának az éves teljesítményéről. Megvizsgálja, hogy az év elején kitűzött célokból mennyit sikerült megvalósítania és mennyit bukott be. Elolvasva a tavalyi összefoglalómat, szomorúan konstatáltam, hogy bizony a megfogalmazott célok közül nem sokat sikerült az idén teljesítenem.

Kezdjük talán Lobo kihívásával, ami nem sikerült olyan szépen, mint tavaly. A 2014-es várólista csökkentést sikerült 50%-ban teljesítenem (félig tele a pohár 😉 ).

1. Dan Simmons: Hyperion
2. Árnyak és Rémek – Ray Bradbury emlékére
3. Nemere István: A kozmosz korbácsa
4. Jules Verne: Utazás a Hold körül
5. Ivo Andrić: A lőportorony
6. Jurij Poljakov: Gödölye tejben
7. Umberto Eco: A prágai temető
8. Roger Zelazny: A Fény Ura
9. Németh László: Irgalom
10. Arthur C. Clarke – Frederik Pohl: Végső bizonyítás
11. Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
12. Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame 1482

Természetesen ez nem szegte kedvem, így jelentkeztem a 2015-ös várólista csökkentéses kihívásra is. Külön örülök, hogy végre nem egy lányos kép társul a kihíváshoz, hanem egy ún. uniszex változat, amiért köszönet Lobonak.  Az eredeti lista lentebb olvasható, azonban idén (azaz jövőre) alternatív listával is készültem, mely a kihíváshoz tartozó polcomon megnézhető.

1. Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Nehéz istennek lenni
2. Arthur C. Clarke – Gentry Lee: Ráma II.
3. Benkő László: A spanyol grófnő
4. J. D. Salinger: Zabhegyező
5. Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
6. Jules Verne: Nemo kapitány
7. Manuela Gretkowska: Metafizikai kabaré
8. Michael Brooks: A tudomány titkos anarchiája
9. Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések
10. Robert Holdstock: Mitágó-erdő
11. Robert Merle: Libben a szoknya
12. Vladimir Nabokov: Ada

Szerettem volna úgy zárni az évet, hogy az idei célomat elérem, ami nem más, mint a minimum 52 elolvasott könyv 2014-ben (legalább 17000 oldal). Ez részben ezért nem teljesült, mert idén először elkezdtem angol nyelvű könyveket is olvasni a nyelvtudásom fejlesztésére, ami lényegesen több időt ölelt fel. Hat angol nyelvű regényt sikerült is elolvasnom és bejegyzést is írnom róla, azonban a The Year’s Best Science Fiction & Fantasy: 2014 kötet kifogott rajtam, és bár adok neki még egy kis időt, nem hiszem, hogy eljutok a végéig.

Az idén négy új kötettel bővült a kedvencek köre:
Ray Bradbury: Kaleidoszkóp
Itó Projekt: </Harmónia>
Dragan Todorović: Félbeszakadt napok krónikája
Kétszázadik

Mégis a legnépszerűbb bejegyzés Miklósi Károly: Málenkíj robot visszaemlékezése, amit mindössze egy hónapig tudott csak megelőzni Izolde Johannsen: A kárhozat éjjele – Róma sorozatkezdő kötete. Másik bejegyzés nem tudta letaszítani a trónról egyetlen napra sem.

A száraz statisztikákat nézve, az oldal forgalma 74%-kal növekedett és 101%-kal nőtt az új látogatók száma is. A visszatérők száma 45%-kal nőtt az előző évhez képest. Ami viszont elszomorít, hogy a munkamenetek átlagos hossza lényegesen csökkent, azaz a látogatók nagy többsége nem olvassa végig a bejegyzéseket, hanem tovább kattint.

Köszönet mindenkinek aki az idén ellátogatott az oldalra. Remélem, hogy a bejegyzéseimnek köszönhetően akadt olyan is, aki kedvet kapott valamely könyvhöz és az elolvasása mellett döntött.

2015-ben a moly.hu-s kihívásokon kívül mindenképpen szeretném csökkenteni a várólistát, még akkor is, ha a 12 kötet egy része az alternatív listáról kerül ki. Továbbá, annak ellenére, hogy nem sikerült az idei célt teljesítenem, +2-vel növelem. Aztán pedig meglátjuk, hogy mit hoz a jövő és hogy a célokból mennyi elérhető.

Kívánok mindenkinek boldog, sikerekben és könyvekben gazdag új évet! Valamint várok mindenkit vissza a jövő évben is.

Follow my blog with Bloglovin

(Összes olvasás: 33 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*