Robert Merle – Védett férfiak

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Merle: Védett férfiak
Robert Merle: Védett férfiak

Merle ismét nagyot alkotott! Ahogy egy lehetséges “katasztrófát” elképzel és azt papírra is veti, egy nagyon is elképzelhető módon.

Dr. Martinelli virológus szemszögéből mutatja be az életet az “encephalitis 16” vírusos agyvelőgyulladás pusztításáról, amit csak a nemzőképes férfiak kapnak el, és halálos kimenetelű. Egy kutatótáborba menekítik, ahol a vírus ellenszerén kell dolgoznia, de egyre jobban úgy érzi, hogy nem védve van a külső világtól, hanem inkább be van zárva, és meg van figyelve, le van hallgatva, és korlátozva van az élete, mint egy rabnak. Férfi-társai a külvilágban egyre inkább fogynak a vírusnak köszönhetően, a nők így pozícióhoz juthatnak és az élet minden területén ők jutnak hatalomra.

Merle jól körüljárja, hogy milyen következményekkel járhatna egy hasonló esemény, és milyen hatalmi harcok játszódhatnának le a politikában, a gazdaságban és a vallásban, valamint a hagyományos értelemben vett erkölcsi normák miként változnának az új helyzet függvényében. Természetesen a könyv nem egy tanulmány, hanem egy jól felépített regény, ami nem szűkölködik fordulatokban és izgalmakban.

ISBN: 978-963-078890-8
Európa Könyvkiadó, 2010
Terjedelem: 492 oldal
Bolti ár: 2700,- Ft

 

(Összes olvasás: 25 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)
0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*