A Háló kalózai – Hogyan lopjunk kontinenst

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
A Háló kalózai
A Háló kalózai

Ha szereted a hackeres filmeket, de nem a gagyikat, akkor itt egy igazán izgalmas kis könyv. A világ vezető kiberbiztonsági szakemberei fogtak össze és megmutatták, hogy az irodalomban is tudnak jeleskedni. A szerzők: 131ah, Russ Rogers, Jay Beale, Joe Grand, Fyodor, FX, Paul Craig, Thimothy Muller (Thor), Tom Parker, Ryan Russell.

Bob Knuth úgy dönt, hogy annyi pénzt szerez, amennyivel nyugodtan visszavonulhat és élete végéig békében élhet. Mi a leggyorsabb pénzszerzési mód? A bankrablás…na, de nem a szokványos módon.Közvetetten Bob megbíz több hackert, egymástól teljesen függetlenül, részfeladatok elvégzésével. A megbízott embereknek fogalmuk sincs, hogy mire megy ki a játék, csak aprócska kis betöréseket, adatváltoztatásokat, információlopásokat hajtanak végre. Végül az utolsó fejezetben Bob elbeszélése alapján világossá válik, hogy ezek a kis részek hogyan állnak össze egy nagy egésszé, ami az ő meggazdagodásához vezet.

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, egyszerűen nem tudtam letenni. Minden egyes fejezetet más írt, kivéve az elsőt és az utolsót, amit Ryan Russell vetett papírra, mint “Bob Knuth”. Minden fejezet kicsit más stílusban, és ettől olyan izgalmas és érdekes.

A könyvben olyan programokat és technikákat használnak, ami a való világban is fellelhető, és szabadon hozzáférhető, és nem szupertitkos katonai fejlesztések kerülnek felhasználásra. Éppen ezért elgondolkodtató, hogy mennyire vagyunk biztonságban, ha bármelyik adatunk hozzáférhető, módosítható egy kis ügyködéssel. És itt nem feltétlenül a bankszámlánkra kell gondolnunk. Mi van akkor ha törölnek az állami adatbázisból, vagy éppen az egyetemi adatainkat törlik? Megszűnünk létezni, elveszik az életünket.

Paranoiásoknak nem ajánlanám a könyvet 😉 , de mindenkinek aki érdeklődik a számítástechnika, az adatbiztonság iránt és szereti a krimiket, annak ott kell, hogy legyen a polcán.

Valószínű nem volt nagy médiavisszhangja a könyvnek, ugyanis valamiért rettentő alacsony áron beszerezhető egyes könyvesboltokban, vagy közvetlenül a kiadótól. Az eredeti ár töredékéért hozzá lehet most jutni, mindössze 990,- Ft-ért.

ISBN:  963 9301 99 x
Kiskapu Kft., 2005
Terjedelem: 411 oldal
Bolti ár: 4500,- Ft helyett 990,-Ft

(Összes olvasás: 253 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*