Könyvespolcom új lakói – augusztus ’13

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2013-08
Új lakók 2013-08

Majdnem sikerült új könyv nélkül zárnom a hónapot. Még a hónap elején szétnéztem a könyvesboltok webshopjában, hogy mi az ami érdekelhet, és kerestem az Asimov gyűjtemény folytatását. Amivel szembetaláltam magam, az nagyon kiakasztott.

A teljes gyűjteményből megvan az első öt kötet. Ebben a hónapban vettem volna meg a VI. és VII. kötetet, és már csak három hiányzott volna a teljes sorozathoz. Erre mit kellett tapasztalnom? A könyvesboltok polcairól eltűntek. Senki nem tudott (vagy inkább nem akart) magyarázattal szolgálni, hogy hogyan lehet az, hogy júliusban még mind a 10 kötet kapható volt, augusztusra meg hirtelen eltűnt az összes.

A Szukits kiadónak már eddig is voltak húzásai, de ez nagyon kiábrándított. Az ember elkezd valamit gyűjteni, majd hirtelen megszüntetik a forgalmazást. Írtam a kiadónak is, mert láttam, hogy a saját webshopjukban még elérhetőek a kötetek. A mai napig nem kaptam választ. Azért szoktam könyvesboltok webshopjában vásárolni, mert ha üzletbe kérem a csomagot akkor nincs postaköltség. Persze ebben az esetben vagy vásárolok 10000.- Ft felett ingyenes postázással, kockáztatva azt, hogy az utolsó két kötet elfogy mire megint rendelés közelbe kerülnék, vagy megrendelem egyben…na de kinek van egyszerre 19950,- Ft-ja könyvekre? Szóval ezért van a képen “?!”. Ja, és persze úgy gondoltam, ha megvan a teljes Asimov gyűjtemény, akkor jöhet a Lem összes. Ezek után elgondolkodom rajta.

De térjünk rá kellemesebb dolgokra. A barátnőm, rendezgetve polcait, rátalált a következő kötetre:
Steven Spilberg: Harmadik típusú találkozások
és úgy gondolta, hogy nekem adja, hiszen nálam jobb helyen lesz 🙂 Már régebben olvastam, de most a polcomra is felkerült. A bejegyzésem a könyvről ide kattintva olvasható.

Visszatérve egy kicsit Lemhez, sokat vacilláltam, hogy a következő könyvet megvegyem-e:
Tomasz Lem: Földközeli kalandok
Végül csak meggyőzött. Felkeltette az érdeklődésem, hogy milyen is lehetett a hétköznapi Stanisław Lem.

A sci-fi-n kívül a jelen tudománya is érdekel, és azok a személyek, akik alakítják a jövőnket. Az utóbbi időben elég sok tudományosnak nevezett műsort néztem az univerzumról, a fekete lyukakról, stb.. és megörültem mikor rátaláltam erre a kötetre:
Kitty Ferguson: Stephen Hawking élete és világa

Végül, de nem utolsósorban, egy régóta kiszemelt könyvet sikerült pár napja megszereznem, egy molytársnak (molytársnő) köszönhetően.
Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
Szerintem kicsit hajaz Robert Merle: Védett férfiak című regényére..de majd kiderül, hogy mennyire van így.

A következő hónap szűkösebb lesz, mert gyűjtögetni kell Asimov öt kötetére.

(Összes olvasás: 54 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*