Phoenix Wolf: Titáneső

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Phoenix Wolf: Titáneső
Phoenix Wolf:
Titáneső

A Lost Galaxy sorozat második kötete a Titáneső, mely inkább háborús , mint kalandregény. Nem a Törékeny horizont folytatása, hanem a vele megteremtett világ története. Cselekménye két évvel az első kötet után játszódik, és a régi főhősök helyét újak, vagy éppen az előző kötet mellékszereplői foglalják el. Ilyen pl. Scarlett Masterson, aki a Cryogen köreiből kiesik, és a cég legkeresettebb ellenségévé lép elő.

"A Fuujin-incidens alapjaiban rendítette meg a Cryogen vállalatbirodalmat. Miközben megpróbálnak úrrá lenni az eseményeket követő zűrzavaron, az ellenségei több fronton is támadásba lendülnek, hogy a pusztulására törjenek. A cég legnagyobb reménye a Cormoran terv, amelynek jegyében a kutatói felforgatják az ismert világokat egy új lelet reményében.
Hatalmas óceánjaival, égre törő hegyláncaival, sűrű, élettől nyüzsgő dzsungeleivel a New Eden maga az emberiség megvalósult álma. Egy új Föld a Liberty-szektor peremén; tízmillió ember otthona, amely mágnesként vonzza magához a túlnépesedett Magból kitelepülni vágyókat. A béke és nyugalom szigete, távol minden problémától.
Scarlett Masterson egy szerencsevadászokból álló csapat élén érkezik ide, hogy nyomára akadjon a Cryogen elveszettnek hitt titkának. Eltökélt szándéka, hogy megnyerje a versenyfutást az egykori cége ellen, és ezzel visszavágjon az elszenvedett sérelmekért. Ám amikor a kutatás végre beérni látszik, váratlan események zavarják fel a New Eden állóvizét.
A játszma rövidesen eldurvul és a konfliktusból már senki sem léphet ki büntetlenül."

Olyan érzése támad az embernek, miután elolvasta mind a két kötetet, mintha nem egy és ugyanazon szerző írta volna. A Titánesőben háttérbe szorulnak a tudományos vívmányok, és az egésznek olyan a hangulata, mintha egy XX. századi háborús regényt olvasnánk, csak éppen nem a Földön játszódik, hanem egy idegen bolygón és annak környezetében. Hosszú oldalakra rúgnak az űrcsaták leírásai, melyek biztos tetszenek a galaktikus háborúkat kedvelőknek, de engem nem kötöttek le túlságosan.

A másik nagy hátránya a könyvnek, hogy túl sok szereplőt vonultat fel, amivel eltereli az olvasó figyelmét a lényegről. Nekem is állandóan azon kellett gondolkodnom, hogy az éppen megemlített személy kicsoda, és az előző kötetből kell e ismernem, vagy éppen új szereplőként lép színre?

Scarlett Masterson
Scarlett Masterson

Ami viszont érdekessége a regénynek, hogy az egymással szembeállított csoportok (Scarlett és bandája, Cryogen cég, LMBC cég, a Szövetség) között nincs igazán különbség, hiszen mindegyik valamilyen módon a sötét oldalt képviseli. Ennek ellenére, szinte minden egyes összecsapáskor más volt az, akinek szurkoltam. Phoenix Wolfnak sikerült olyan karaktereket teremtenie, akik annak ellenére szimpatikusak, hogy a rossz oldalon állnak (főleg, hogy hiányzik a jó oldal 🙂 ). Talán Scarlett mellé álltam volna, ha nem ismerném a múltját, amikor még hidegvérrel adott ki parancsot mások kivégzésére, ha a cég érdeke és saját előmenetele ezt kívánta. Az első és második kötet Scarlettje egymásnak teljes ellentéte, mint a tűz és a víz. Ez az ellentét elfogadhatóbb lett volna, ha fokozatosan változik meg a jelleme és a természete, nem pedig egyik lapról a másikra.

A regény mindezek ellenére izgalma, hiszen nem tudjuk, hogy ki fog elesni az összecsapásokban, és ki menekül meg a haláltól. Egy azonban mindig biztos, hogy a kis csapat, mely a hatalmasokkal kerül szembe, emberveszteség nélkül megússza, akárcsak az előző részben, ami éppen a “realitás” ellen hat.

Természetesen nem maradhattak ki a félszavak, melyek arra engedtek utalni, hogy áruló vagy kém van a csapatban. Valamint az indián szellemvilág, mely homályos utalásokat tesz a jövőre nézve. A csavar sem hiányozhat a végéről, mely lerántja a leplet a háttérben munkálkodó személyekről, ezzel is megalapozva a folytatás iránti érdeklődést.

Ezek után nem tudom, hogy mit várhatok a következő résztől. Gondolom lesznek benne ismételten űrcsatás jelenetek, melyek hosszabb-rövidebb időre elaltatják a kíváncsiságomat. Visszatér Karin Nagasawa is a folytatásban, csak még nem néztem utána, hogy Scarlett oldalán vagy éppen vele szemben. Annyi biztos, hogy izgalmas idők elé nézünk, amikor is az egész galaxis felbolydul, mind politikailag, mind gazdaságilag. Vajon a sok rossz közül melyik kevésbé rossz fog diadalmaskodni? Vagy létrejön egy új világrend a mostani hamvain?

Ezt érdemes volt fellapozni

Folytatása következik: A dicsőség szilánkjai I.

Honlap: Lost Galaxy

ISBN: 9781456371098
Mech Factory Books, 2010
Terjedelem: 483 oldal
Bolti ár: INGYENES (e-book)
Amazon.com: $ 11.40 (nyomtatott változat)

(Összes olvasás: 313 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

4 Replies to “Phoenix Wolf: Titáneső”

  1. Kíváncsi leszek, hogy fog tetszeni a harmadik kötet 🙂 A Titánesőt eleve háborús/céges történetnek szántam, ha ez lejött belőle, akkor elérte a célját. Nagyon sok szálon fut és fontos alapozás a következő kettőhöz,de eleve sejtettem, hogy nem mindenkinek fog bejönni. Viszont ha lehet párhuzamot vonni, akkor a harmadik az elsőre hasonlít inkább.

    • Hogy őszinte legyek, nem azért torpantam meg a harmadik kötet előtt, mert attól féltem, hogy az is háborús lesz, hanem azért mert ha elolvasom “A dicsőség szilánkjai I.” kötetét, az biztos, hogy éppen egy érdekes ponton fog befejeződni. Aztán pedig várhatom a II. kötet megjelenését 🙂 Így egy kicsit halogatom.
      Gratulálok a színvonalas sorozathoz! És várjuk a folytatást 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*