Phoenix Wolf: Törékeny horizont

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Phoenix Wolf: Törékeny horizont
Phoenix Wolf:
Törékeny horizont

Linuxosként igen kellemes tapasztalataim vannak a szabad szoftvereket illetően, azonban a “szabad könyvekkel” még csak most ismerkedem. Már egy ideje az e-könyvolvasómon ott pihent ez a kötet, de voltak fenntartásaim vele kapcsolatban. Azonban nemrég úgy döntöttem, hogy egy próbát megér, legfeljebb ha nem tetszik, akkor félbehagyom. És milyen jó, hogy adtam neki egy esélyt! Szinte le sem tudtam tenni a könyvet.

Phoenix Wolf (alias: Brandhuber Zoltán), a maga szórakoztatására írta meg a regényeit, és elektronikus formában elérhetővé tette a honlapján, valamint papírkötésben önköltségi áron megvásárolhatóak pár külföldi internetes áruházban.

“Minden a kirajzással kezdődött.
Amikor a múlt század közepén a Cryogen Corporation kihozta az első olcsó plazmahajtóműveket, és elérhető áron kezdte kínálni a hiperhajtóművel felszerelt hajókat, mindenki elindult a csillagok felé. Miután felfedezték a környező tíz-húsz rendszert, megindultak a terraformálások. Milliárdok hagyták el az emberiség bölcsőjét, boldogulást remélve az új világokon. A folyamat győztesei, az ekkor formálódó és megerősödő óriáscégek kezében egyre komolyabb hatalom összpontosult. Karin Nagasawa, miután megcsömörlött a korrupt Szövetségi Flottától, szabad pilótaként próbál boldogulni. A társadalom peremén sodródva, a szabadság illúzióját kergetve járja az űrt az új világok közt. Útja során számos barátra tett szert. De vajon mire elég az elszántság és a barátok támogatása, amikor sorsára egy sötét céges titok árnyéka vetül?”

A titok pedig nem máshol keresendő, mint a Cryogen titkos bázisán. Karin nagyapja a halálos ágyán ismeri be a lánynak, hogy ő is részt vett a kutatásokba ezen a bázison, az egyetemi tanulmányait követően. Azonban mivel a kíváncsiság nem hagyta nyugodni, megpróbált bejutni a tiltott területre, aminek az lett a következménye, hogy kirúgták a cégtől, és megfenyegették, hogy ha beszél bárkinek is róla, akkor a családja biztonsága kerül veszélybe.

Karin Nagasawa
Karin Nagasawa

Karin, nagyapja halálát követően úgy dönt, hogy utánajár a titoknak, nem is sejtve, hogy ezzel egy lavinát indít el, és veszélybe sodorja nem csak saját, hanem barátai, ismerősei életét is.

Bár én nem szeretem az űr-cowboyos regényeket, mégis Wolf írása annyira magával tudott ragadni, hogy szinte faltam az oldalakat. Egy valóságos világot hozott létre, és olvasás közben éreztem, hogy nem egy olyan íróhoz van szerencsém, aki csak ír a tudományról, hanem aki részese is. A felvonultatott technika nem nélkülöz minden tudományos alapot, és éppen ennek köszönhetően olyan emberközeli a környezet.

A történetvezetés is átgondolt, letisztult. Megtalálható minden benne, ami egy jó kalandtörténethez szükséges: akció, árulás, fordulatok. A feszültséget is folyamatosan fenn tudta tartani, aminek köszönhetően unalmas részekben nem volt részem. Talán más olvasóknak a regény elején a hackeres rész nem annyira érdekes, viszont nekem ez tettszett a legjobban. Annyira valósághű volt a leírás, és nélkülözött minden olyan vizuális megjelenítést, amivel a számítástechnikában kevésbé jártas olvasóknak szokták elmagyarázni a történéseket.

A kötet egy sorozat bevezető része, ami egymagában is megállja a helyét, és le is zártja a cselekményt (nem a mondat közepén fejeződik be 😉 ). Azonban nyitva hagyja a szereplők személyes történetét, amivel megalapozza a folytatás lehetőségét. Jelenleg három kötetre rúg a sorozat, de várható a további bővülése.

Végezetül csak annyit, hogy kellemesen csalódtam a regényben, és megerősített abban a hitemben, hogy a magyar íróknak is kiemelt helyük van a sci-fi irodalomban. Ezúton köszönöm Phoenix Wolfnak, hogy lehetővé tette az ingyenes letöltést, és csak azt sajnálom, hogy a hazai könyvesboltok polcain nem hozzáférhető a kötet. Igaz, ez a probléma is megoldódik, ha az Amazon elindítja webshopját hazánkban is.

Na, ilyen egy jó könyv

Folytatása következik: Titáneső

Honlap: Lost Galaxy

ISBN: 978 145 6363 36 9
Mech Factory Books, 2010
Terjedelem: 264 oldal
Bolti ár: INGYENES (e-book)
Amazon.com: $ 6.65 (nyomtatott változat)

(Összes olvasás: 234 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*