Könyvespolcom új lakói – november ’13

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2013-11
Új lakók 2013-11

Észrevehetően csökken a havi beszerzett könyvek darabszáma. Ami annak a következménye, hogy az olvasatlan polcom már tele van. Az íróasztalom mellett áll, emlékeztetve arra, hogy mennyi kötet vár még arra, hogy elolvassam. Ezért mikor a webshopokat böngészem, mindig a polcra téved a szemem, és elbizonytalanodom. Ennek köszönhetően mostanában már csak olyan kötetre ruházok be, ami több hónapja a listámon van.

Amikor tavaly elolvastam az Alekszandra és a Teremtés növendékei című regényt, és megtudtam, hogy van folytatása, azóta reménykedtem, hogy magyarul is meg fog jelenni. Nagyon megörültem, mikor nyáron a Metropolis Media megszellőztette, hogy előkészületben van a második kötet, melynek címe:

Marina Gyacsenko · Szergej Gyacsenko: Arszen és a játék hatalma

Előrendeltem október elején, és utána nagy csend következett. Mint kiderült, akadt egy kis gond a kiadás körül. A kiadó megkeresésemre jelezte, hogy nem törölték, csak bizonytalanná vált a megjelenés időpontja. Szerencsére a probléma megoldódott, és a héten kézhez vehettem a frissen nyomott könyvet. Szerintem még karácsony előtt bejegyzés is készül a regényről.

A másik könyvről még nyáron olvastam, és szeptember-októberben többször is a kezembe került a könyvesboltokban. Kicsit megijesztett a terjedelme, és minidig valahogy visszamászott a polcra. Azonban mikor a hónap közepén ismét a szemem elé került, egy kis vacillálás után a kosaramba landolt. Azt tartják róla, hogy ez “a  XX. század Háború és béké-jé”:

Vaszilij Grosszman Élet és sors

Azt még nem tudom, hogy mikor lesz időm elolvasni, de nagy valószínűséggel jó ideig az ágyam mellett fog pihenni.

Nemsokára itt a karácsony is. Megkönnyítendő a rokonok és ismerősök dolgát,  ajánljuk nekik a moly. hu-n lévő kívánságlistánkat. 😉

(Összes olvasás: 43 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*