Könyvespolcom új lakói – július ’13

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2013-07
Új lakók 2013-07

Újra elérkezett az elszámolás pillanata. Már láttam a hónap folyamán, hogy nem 1-2 könyv fog csak szerepelni a rovatban. De hogy mikor lesz időm elolvasni mindazt ami rám vár a polcomon, még nem tudom.

Nem is akarom tovább ragozni. Inkább beszerzési sorrendben felsorolom az új lakókat, lehet, hogy valaki más is kedvet kap a megvásárlásukhoz, elolvasásukhoz.

Folytatom Asimov írásainak a gyűjtését, és ebben a hónapban az 5. kötet került a polcomra:
Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.

Ebben a hónapban is szétnéztem az antikváriumokban, és két Bradbury-t sikerült találnom:
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések Érdekesség még ehhez a kötethez, hogy a moly.hu statisztikái szerint a “31. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján”
Ray Bradbury: Kaleidoszkóp Ez pedig a “26. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján”. Szerintem ezzel a két kötettel biztos, hogy nem fogtam mellé 🙂

Az Álomgyár Kiadó, hosszú hallgatás után jelentkezett az idei első könyvével, ami igazi nyári, szórakoztató olvasmánynak ígérkezik. Ezúton is köszönöm a könyvet a kiadónak, és külön köszönet az írónőnek, Borbás Edinának, hogy dedikálta a példányomat.
Borbás Edina: Hullámok csapdája

A végére pedig az Alexandrában – nagy nyári akcióban – szerzett példányok maradtak. Még időben lecsaptam rájuk, ugyanis ahogy elnéztem, igencsak megcsappantak a készletek. Úgyhogy aki nem akar kimaradni a nagy akcióból, az ne várjon sokáig, mert végül lemarad.
Nabokov Lolitája annyira elvarázsolt, és magával ragadott, hogy egyszerűen kényszert éreztem, hogy más köteteit is megvegyem és elolvassam a jövőben. Ahogy Nabokov bánik a szavakkal, az egyszerűen lenyűgöző. Ha csak novellákat írt volna, egy-egy megragadott pillanatról,azzal is híres lett volna.
Vladimir Nabokov: Ada
Vladimir Nabokov: Adomány
Vladimir Nabokov: Laura modellje

És végül, egy kis délszláv, kortárs irodalom:
Dragan Todorović: Félbeszakadt napok krónikája

Mindenkinek kellemes nyarat  és sok jó könyvet kívánok!

(Összes olvasás: 40 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*