Könyvespolcom új lakói – február ’13

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2013-02
Új lakók 2013-02

Ez a hónap nem hozott sok új “lakót”. Számszerűen mindössze két könyvvel gyarapodott a polcom. Valahogy a nagy januári akcióözön alábbhagyott, és mintha a kiadók is megpihentek volna. A lelkesedésem is kissé visszaesett, és nem nagyon böngésztem a kiadók, könyvesboltok és antikváriumok oldalait, kirakatait.

Még januárban olvastam winrudi bejegyzését, melyben egy igen sokat emlegetett kisregény újbóli megjelenéséről írt (további öt novella társaságában). A témája érdekesnek tűnt, azonban nem tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet ebből egy kerek egész történetet készíteni. Így először a filmes változatot néztem meg. Attól kezdve nem volt nyugtom, és számoltam a napokat a könyv megjelenéséig. Sikerült előrendelnem, így a megjelenést követően nemsokkal már kezemben tarthattam a nyomdából frissen kijött kötetet, ami természetesen nem más, mint:
Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek

Viszont ha már az online könyvesboltban voltam, gondoltam szánok egy kis időt a nézelődésre is. Persze, mint mindig most is voltak akciós könyvek, de valahogy nem tudtak lázba hozni a “szépirodalomnak” nem éppen nevezhető kötetek. (Nem is értem, hogy kik határozzák meg, hogy mi hova tartozik?! És főleg, hogy mi alapján?!) Viszont felfigyeltem egy szláv névre, ami arra késztetett, hogy legalább a fülszöveget elolvassam. A témája felkeltette az érdeklődésem, és így került a kosaramba a következő kötet:
Slađana Bukovac: Szellemmajom
Aminek az idétlennek tűnő címét kompenzálja az alcíme (Egy pszichiáter viszontagságai) 🙂

Egy másik ok, hogy visszafogtam a vásárlásaimat, hogy külön könyvespolcra költöztettem a még nem olvasott könyveket, ami itt áll az íróasztalom mellett, és figyelmeztet, hogy még ezek is rám várnak. Bele kell húznom 😉

(Összes olvasás: 30 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*