Oscar Wilde: Teleny

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Oscar Wilde: Teleny
Oscar Wilde: Teleny

Elég nagy csalódás volt a könyv…Valójában én voltam a hibás, hogy nem olvastam el a könyvismertetőt elég figyelmesen, mert ha megtettem volna, akkor nem veszem meg.

"Vitathatatlan, hogy Oscar Wilde
(1854-1900) igazi zseni volt, hiszen
csak egy zseni tudja oly szélsőségesen
megosztani a  közvéleményt, mint ahogy
tette ezt ő"

Áll a könyv hátsó borítóján..

Való igaz, hogy meg tudja osztani a közönséget, de ez nem a tehetségéből adódik. Az első pár oldal olvasása után gyanússá vált, hogy esetleg egy “homoerotikus” regény lehet a kezembe…sajnos pár oldal után beigazolódott. Mivel nem vagyok az a fajta, aki félbehagy egy könyvet, így erőt vettem magamon, és úgymond átgázoltam rajta, hogy minél hamarabb letehessem és többé rá se kelljen néznem.

A könyvismertető szerint zseni volt, szerintem csak simán buzi, aki még egy normális regényt sem tudott írni, szexuális szokásairól, hanem egy selejt kis plágiumot dobott össze. A stílus, melyben a regény íródott, nem más, mint De Sade Justine-jének koppintása. Itt is egy mesélő beszéli el a történetet, a saját történetét. A különbség csak annyi, hogy még De Sade egy torz tükröt mutatott olvasóinak az akkori világ “nemességéről”, addig Wilde egy sima kis homoszexuális kisregényt írt magáról. Nyelvezete inkább hasonlított Restif De La Bretonne Anti-Justine-jéhez,mint bármilyen irodalmi műhöz.

Ezen könyv olvasása nem a nyájas olvasó lelki világának való, hanem inkább az igényteleneknek, vagy azon olvasóknak kiknek a homoszexualitásra van igényük, és nem érdekli őket a mű milyensége, csak a cselekmény legyen leírva, annak vulgáris módján, hisz képzelőerőre már nem futja.

Többet nem is szeretnék pazarolni ezen “műnek” nevezett szennyirodalom ecsetelésére. Aki ingerenciát érez a könyv elolvasására, annak tessék!

ISBN: 978 963 267 090 4
Lazi Kft.
Terjedelem: 185 oldal
Bolt ár: 2200,- Ft

(Összes olvasás: 346 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

2 Replies to “Oscar Wilde: Teleny”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*