Kilátó – augusztus ’20

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

KilátóAz augusztus sem hoz újdonságot az életünkbe, csak meleget. Folytatódnak a szűkös hónapok, ami a könyvkiadást és az új megjelenéseket illeti. A Könyvhét ígérete még itt lebeg a szemünk előtt, de egyre több a felleg felette. Bizakodva tekintünk a jövőbe és reméljük a legjobbakat.

Azért szerencsére, ebben a hónapban sem maradunk újdonságok nélkül, hiszen a Metropolis Media két kötetet is bejelentett. Az egy másik kérdés, hogy fogják-e tartani a határidőt, és tényleg megjelennek a kötetek augusztusban.

Michael Walden: Csillagikrek
Michael Walden: Csillagikrek

Az már biztos, hogy Michael Walden: Cosmos Redshift Seven – Csillagikrek regénye túl van a végső szerkesztésen, mert már volt szerencsém elolvasni. Már csak az a kérdés, hogy mikor kerül a nyomdába, azaz onnan a könyvesboltokba. Sokat nem szeretnék elárulni a regényről, mert akkor hiába jelenne meg róla hétfőn az ajánlóm 😉 Annyit azonban mondhatok, hogy egy sorozat bevezető része, ami egymagában is megállja a helyét, mégis annyi kérdés merül fel az olvasóban a történet végére, hogy kíváncsian várja a folytatást.

Vincent DeLuz, a Redshift Seven űrhajó kapitánya és maroknyi legénysége szinte minden munkát elvállal, ami pénzt hoz a konyhára – és megüt egy etikai minimumot, természetesen.
A csapat élete fenekestül felfordul, mikor útra kelnek megkeresni egy hírhedt drogbáró elveszett fiát, aki talán elsőként lépett kapcsolatba egy ősi, elfeledett civilizáció tagjaival. Útjuk során összetűzésbe kerülnek a földi Koalíció ügynökeivel, akik a fiú birtokában lévő információra vadásznak. Ezek segítségével felébresztenék a régi világ egy gonosz szellemét, csak hogy megszerezhessék a titokzatos kvantumháló kulcsát, amivel leigázhatják a galaxis szabad világait.
Folyamatosan tárulnak fel számukra egy letűnt világ kapui, és ami azon túl vár rájuk, arra egyikük sem készült fel…

Szergej Lukjanyenko: A szabadság íze
Szergej Lukjanyenko: A szabadság íze

Szergej Lukjanyenko rajongóknak is jó hírem van, ugyanis szintén a Metropolis Media gondozásában lát napvilágot egy két kötetesre tervezett novellagyűjtemény első kötete,  A szabadság íze – Összegyűjtött novellák 1. Eddig csak a Konkurenseket olvastam tőle, de kíváncsian várom, hogy rövid prózában mit tud nyújtani.

Szergej Lukjanyenko összes novellája a kezdetektől napjainkig!
Szergej Lukjanyenkoa fantasztikus irodalom egyik legérdekesebb írója. A nagy sikerű Őrség sorozat szerzőjének összes novelláját tartalmazó kötet tematikája rendkívül színes, változatos, de a mesétől a misztikumon és a fantasyn keresztül a klasszikus sci-fiig terjedő műfaji kavalkádot áthatja, összefogja az orosz sztárszerzőre oly jellemző erőteljes filozofikus-morális-érzelmi töltés, és letehetetlenné teszi Lukjanyenko összetéveszthetetlen, sziporkázó stílusa.
A 27 novellát tartalmazó első kötet nem hiányozhat egyetlen Lukjanyenko-rajongó polcáról sem!

Patrick Süskind: A parfüm – Egy gyilkos története
Patrick Süskind: A parfüm – Egy gyilkos története

Az új megjelenések ezzel ki is fújtak. Viszont szeretnék kiemelni egy újranyomást, ami megérdemel pár szót ebből az alkalomból. Ez nem más, mint Patrick Süskind: A parfüm – Egy gyilkos története című regénye. A filmet, ami a regény alapján készült, nagyon nem szerettem, így nem volt könnyű annak idején rávenni magam, hogy tegyek egy próbát a regénnyel is. Talán könyvmolyoknak nem újdonság, de a könyv sokkal jobb mint a film! 🙂

Jean-Baptiste Grenouille a 18. század egyik legzseniálisabb és egyben legvisszataszítóbb jelensége, aki az illatok géniuszaként írta be magát korának történetébe. A sors fintoraként szag nélküli testtel, Párizs legbűzösebb negyedében, a halpiacon látta meg a napvilágot, ahol nem várta senki, így szeretet sem jutott neki. Pedig semmire sem vágyott jobban, minthogy szeressék, és kivívja az emberek elismerését. S mivel számára a világ illatok és szagok forgataga, megalkotta minden idők legtökéletesebb parfümjét. Az ellenállhatatlan szépség, a visszautasíthatatlan szeretet illatának forrása s legfontosabb alapanyaga azonban az emberi bőr, de Grenouille-t ez sem állíthatta meg.
A mindvégig hátborzongató történet olvasása közben lehetetlen eldönteni. A mű a zsenialitásról, a művészi tökély áráról, a magányról, a bűnről írott példabeszéd-e, vagy dermesztő horror. Egy biztos, hogy különös hangulatú regény, ellenállhatatlan olvasmány, amelyet lefordítottak több mint 40 nyelvre, és amely csaknem 20 millió példányban kelt el.

Itt kellene állnia az augusztusi olvasási tervemnek, ami jelenleg nem létezik. Az utóbbi hetekben keresem a helyem és úgy érzem, hogy változtatnom kell. Ez jelentős hangulatingadozással is jár, ami nagy mértékben befolyásolja azt is, hogy mihez van kedvem és mit olvasnék szívesen. Elég sok olvasatlan könyv vár a könyvespolcomon, közülük nem egy már évek óta porosodva várja, hogy kézbe vegyem. Majd meglátjuk, hogy melyikhez lesz kedvem.

Azért, nincs okom panaszra, csak éppen egy kicsit visszaesett az olvasott könyvek mennyisége. De kivégeztem a Star Trek univerzumot, így most várhatom az október 15-öt, hogy újabb évad vegye kezdetét 🙂

Lássuk, mit hoz az augusztus! 🙂

A bélyegképhez felhasznált kép forrása: gefrorene_wand képe a Pixabay -en.

(Összes olvasás: 80 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*