Kilátó – július ’19

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

KilátóMegérkezett a kánikula, és aki csak teheti, menekül a betondzsungelből. Van aki a vízparton keres menedéket, van aki a fák lombjai alatt, a hűvösben. Valahogy így van ez a kiadókkal is. A Könyvhetet követően megpihennek egy kicsit, bár az irodákban nem áll le a munka. Augusztus végéig egy kis pangás van a megjelenő címekben is, de ezt mi könyvmolyok nem vesszük zokon, hiszen végre leporolhatjuk a várólistánkat, illetve nekikezdhetünk a Könyvhéten beszerzett köteteknek is.

Átböngésztem a kiadók- és az online könyvesboltok weboldalait, hogy megnézzem mire számíthatunk júliusban. Nem túl sok mindent találtam, ami érdekelne. Mindössze két köteten akadt meg a szemem.

Izolde Johannsen: Észak ​magányos királya I-II.
Izolde Johannsen: Észak ​magányos királya I-II.

Az egyik A Birodalom tengeri bástyái sorozat ötödik része, az Észak ​magányos királya I-II., mely a Tirpitz csatahajó történetét meséli el.

1943 karácsonya
A Scharnhorst, a “szerencsés hajó” hullámsírba merült. Messze fent a rabszolgasorba süllyesztett Norvégia eldugott fjordjaiban vesztegelt Hitler utolsó csatahajója a Tirpitz. A “Bestia”, ahogy a britek félelemmel vegyes gyűlölettel nevezték. A Bismarck testvérhajója a puszta létezésével fenyegetést jelentett az északi konvojokra.
Churchill parancsba adta a Honi Flottának és a Légierőnek, hogy minden létező erővel, furfanggal, az életük kockáztatásával is, de pusztítsák el a robusztus hadihajót. Ehhez a küldetéshez akár száz bombázó és ötszáz főnyi repülőszemélyzet feláldozása is elfogadható veszteség…

Drew Williams: Gazdátlan csillagok
Drew Williams: Gazdátlan csillagok

A másik kötet pedig a Gazdátlan csillagok Drew Williams tollából, mely izgalmas űroperának ígérkezik.

Száz évvel ezelőtt egy Impulzusnak elnevezett, rejtélyes energiahullám áradt szét az univerzumban, ami a legtöbb modern technológiát megsemmisítette. Bár egyes naprendszerek érintetlenek maradtak, a többségükben eluralkodott a káosz.
Egy szuperkatonákból álló titkos csoport már hosszú ideje azon dolgozik, hogy visszaállítsa a rendet. Az egyik legeredményesebb tagjuk egy Kamali nevű zsoldos. Ő bolygóról bolygóra utazva keres és menekít ki természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokat, akik az energiahullám mementójaként születtek másmilyennek. A titkos csoport abban bízik, hogy ezek az emberek képesek lesznek megfejteni az energiahullám titkát, visszafordítani a károkat, és elérni, hogy a jelenség soha többé ne ismétlődhessen meg.
Kamali útja nem veszélytelen, ráadásul nem ő az egyetlen, aki ezeket az embereket keresi. Amikor a feszülő ellentétekkel, ősi technológiák maradványaival és titkos veszélyekkel teli galaxisokban vándorolva az egyik bevetése balul sül el, hirtelen egy intergalaktikus háború kellős közepében találja magát egy olyan erővel szemben, amit nem sújtott az Impulzus hatása, és ami az ismert világok felett akar uralkodni. Lehetetlen küldetés veszi kezdetét: Kamali egy telekinetikus képességekkel rendelkező lány és egy MI prédikátor kíséretében útnak indul, hogy megmentse a világot.
Drew Williams bemutatkozó regénye galaxisokon átívelő történet háborúról, árulásról és örök barátságok létrejöttéről, melyben egy maréknyi ember elszántan küzd egy szebb jövőért, akár az életük árán is. A Gazdátlan csillagok a klasszikus űroperák előtt tiszteleg – az adrenalintól fűtött akciójelenetei, pimasz humora és szerethető karakterei sokáig az olvasóval maradnak.

Mindkét könyv felkerült a kívánságlistámra, és valószínű, hogy idén még sorra is kerülnek.

Tervek-'19-07

A júniust kicsit elsumákoltam…aki összehasonlítja a júliusi olvasási tervemet az előző havival, annak szembetűnhet, hogy mindössze két borító cserélődött ki. Elég mozgalmas volt a hónap, és kicsit kevesebb idő jutott olvasásra. A SZINT-re is vittem magammal könyvet, mert naivan azt hittem, hogy lesz időm olvasni. A valóság pedig az volt, hogy aludni sem nagyon volt időm 🙂 A Galaktika júniusi számába is csak az utolsó hétvégén volt időm nekikezdeni, de már el is készült az értékelésem a magazinról, ami a molyon olvasható.

A bejegyzésekkel is el vagyok maradva egy kicsit, ugyanis két kötet vár arra, hogy megírjam az ajánlókat. Az egyik Harrison Fawcett: A Korona szövetsége című regénye, a másik pedig Kir Bulicsov: Projekt 18 című novelláskötete. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy mindkét kötet nagyon tetszett. Részletes ajánló a következő hetekben várható.

Időközben belekezdtem az SF.Galaxis No.2 olvasásába is, tehát három bejegyzés már borítékolható júliusra. Marad még kettőnek hely, és mivel nem tudok még dönteni, hogy melyik kettő legyen az, így lehet, hogy szavazásra bocsátom a kérdést 😉

Galaktika 352
Galaktika 352

Igyekszem a júliusi Galaktikának is időben nekikezdeni, hogy legkésőbb a hónap közepén már fenn legyen a molyon az értékelésem.

A bélyegképhez felhasznált kép forrása: Pixabay

(Összes olvasás: 48 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*