Luca Rossi: The Branches of Time

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Luca Rossi: The Branches of Time
Luca Rossi: The Branches of Time

Luca Rossiról mindaddig nem hallottam, még a Twitteren nem futottunk össze. Mint kiderült, több kötetet tudhat már maga mögött, melyek a sci-fi, fantasy és az erotika világába kalauzolják olvasóit. Az ismeretlenségnek egyik oka, hogy magyarul mindeddig nem jelent meg írása, annak ellenére, hogy az olasz mellett angolul is ír.

Amikor elkezdtem olvasni legújabb regényét, rá kellett jönnöm, hogy ez igencsak kívül esik a komfortzónámon, ugyanis sci-fi helyett egy erotikus-fantasy történetet kaptam. Azonban az első pár oldal után egyre jobban érdekelt, hogy hová vezet a történet és mi alakul ki belőle.

Az első fejezet egy szigetet tár elénk, ahol éppen egy esküvő zajlik. Azonban a boldogító igent követően nem a boldogság szállja meg a násznépet, hanem a halál, mely az égből zúdul rájuk. Mindössze hárman élik túl az éles kőzáport, Bashinoir és felesége Lil, valamint a templomban maradt papnő, Miril. Hogy ki küldhette a kis szigetre a fekete mágiát, nem kétséges. A szárazföld királya már kétezer éve próbálja megszerezni magának ezt a kis földterületet, azonban a tengeren felállított energiamezőn nem tudnak átjutni a hajói.

Ami kíváncsivá tett és nem hagyta, hogy letegyem a regényt, az a három túlélő története. Mit tudnak kezdeni hárman a szigeten? Hiszen az energiamező nemcsak megvédi őket a külvilágtól, de el is zárja. Talán hárman fogják majd újra benépesíteni a kis földdarabot? Viszont ahogy haladt előre a történet, egyre jobban úgy tűnt, hogy az erotikus jelzőnek a szigetre nincs hatása, hiszen ahelyett, hogy Bashinoir nekilátott volna a nemzésnek, egyszer csak feleség nélkül találta magát, ugyanis Mirilnek társra volt szüksége a templomban, akinek a segítségével fenn tudja tartani az energiamezőt, és erre Lil látszott a legalkalmasabbnak kettejük közül.

Beanor király azonban nem adta fel a harcot és számkivetett varázslóját bízta meg a feladattal, hogy egy ifjú tanítvánnyal együtt lásson munkához, amiben előző udvari varázslója csődöt mondott, és pusztítsák el az akadályt mely a sziget meghódítása előtt áll.

A regény nyelvezete egyszerű és nem tartalmaz hosszú leírásokat. Mindenkit a tettei és a gondolatai alapján ismerünk meg. Talán a legkevesebbet Beanor királyról tudunk meg, aki csak annak él, hogy ágyasain kiélvezze perverzióit. Néha feltűnik egy-egy mellékszereplő, aki új lendületet ad a történetnek és egy kicsit más irányba tereli az eseményeket. Nincs hiány cselszövésből és árulásból, azonban az igazi esemény, ami így megváltoztatta a felállást, csak a regény vége felé tárul az olvasó elé, ami a kötet címére is magyarázatot ad.

Ami tetszett Luca Rocci regényében, hogy a fantasy stílus ellenére szereplői valóságosak. Nem a jó és a rossz oldal harcol egymás ellen, hanem egy birodalom és egy kis elszigetelt csoport. Nincs benne varázspálca és senki sem mormol varázsigéket, hanem olybá tűnik, mintha a varázslóvá válás inkább egy folyamat lenne, amit a spirituális gyakorlatok fejlesztenek ki az emberben.

A legszimpatikusabb szereplő talán Bashinoir, aki kívül reked ezen spirituális körön és egyedül néz szembe az ürességgel, amit a népe kiirtása és felesége elvesztése hagyott hátra. Így nem csoda, ha barátra talál a óceánban lebegő árnyékban, aki az egyetlen társa a mindennapokban, nem tudva, hogy ez az árny valójában Ilis, a varázslótanonc asztrális kivetülése, aki a sziget meghódítására törekszik.

A tényleges összecsapás hiányzik a regényből, amit gondolom az író a következő részben tár az olvasó elé. Igen, ez a kötet egy sorozat bevezető része, amit még nem tudni, hogy hány követ majd.

Sajnos nem úgy néz ki, hogy a közeljövőben magyarul is megjelenne a regény, ezért akinek felkeltette az érdeklődését az választhat az olasz vagy az angol nyelvű kiadás között. Nem kell megriadnia azoknak sem, akik az angoltól félnek, hiszen a könnyű nyelvezet és a magával ragadó történetnek köszönhetően szinte észre sem venni és már a regény végére is értünk.

A kötetet köszönöm Luca Rossinak és aki kedvet kapott a regényhez, vagy esetleg másik kötetére kíváncsi, annak ajánlom az író Amazon.com oldalát.

Na, ilyen egy jó könyv

ISBN: 978-149-7438-68-2
CreateSpace, 2014
Terjedelem: 158 oldal
Amazon ár: $6.99

(Összes olvasás: 43 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*