Kate Van Dyke: Valóra vált rémálom

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Kate Van Dyke: Valóra vált rémálom
Kate Van Dyke:
Valóra vált rémálom

Isla Etsrella szigetén béke honol. A családias szállodákban vidám turisták pihenik ki az év fáradalmait. A pálmafák és az óceán morajlása minden gondot elűz az emberek fejéből. Azonban van egy lakos, aki állandó fenyegetettséget érez, és ő nem más, mint Peggy Schultz. Rémálmaiban állandóan feltűnik egy régi ismerős, Ron Sinclair arca, aki megjelenik a színen és elszakítja tőle egyetlen fiát, Briant.

Peggy tudja, hogy ha nem figyel, akkor a rémálomból valóság válhat. Minden óvintézkedést megtesz, hogy eltitkolja Ron elől a fiát. Azonban egy napon megjelenik James Sinclair, az új luxusszálloda tulajdonosa. A “békés” évek véget érnek. Felpörögnek az események.

A folytatás jót tett a regénynek. Még a Tűzmadár I. kötetében csak gyilkosságok és romantikus szálak keresztezték egymást, addig a II. kötet, kinőve gyermekbetegségeit, felnőtt az igazi krimihez. Már nem csak a párbeszédek vitték a hátukon a történetet, hanem az általam annyira hiányolt leírások is, melyek segítettek jobban megismerni a szereplők belső világát, és tetteik okát.

Kate Van Dyke egy igazán izgalmas krimit hozott össze. A könyv első felénél még csak arra voltam kíváncsi, hogy az én gyanúsítottam e a tettes (egy kicsit elbizonytalanodtam, de jól tippeltem), a folytatásban már arra is, hogy mi történik a szereplőkkel. Durván a felétől szinte le sem tudtam tenni a könyvet.

Peggy és Ron harca a gyerekért egy időre háttérbe szorított minden más eseményt, és itt éreztem azt is, hogy nem sikerült összehozni ezt a párharcot az öreg Sinclair gyilkosa utáni nyomozással. Azzal, hogy Peggy hetekig nem nézte meg a Chris Donovantól kapott DVD-t, azt sejteti, hogy az írónő nem tudta a két szálat egymásba fűzni, és hagyta, hogy az egyik szinte elhalljon.

Mindennek ellenére a célját elérte, hiszen az érdeklődésemet fenn tudta tartani. A történetet is megfelelően alakította ahhoz, hogy az ember gyanakvását felkeltse és keresse a tettest. Az első kötet végén attól féltem, hogy egy alantas húzással egy teljesen ismeretlen szereplő jelenik meg, aki elviszi a balhét, és egy pár oldalas leírás következik majd, hogy miért is tette, amit tett. A másik félelmem pedig az volt, hogy az egyik szereplőről kiderül, hogy skizofrén, és a “másik” énje a gyilkos.  Szerencsére az írónő nem ezt a csalódáskeltő utat választotta. A tettesek végig ott voltak a szemünk előtt, és a gyanú árnyéka rendszeresen rájuk vetült. Az egyetlen kizökkentő esemény a DVD története volt, mint már azt említettem. Illetve volt még egy, de ha azt elárulom, akkor lelövöm a “poént”. Így maradjon meg ez az én titkom 🙂

És egy kis spoiler a végére:
A regény végén egy kis tűsök maradt bennem. Sandra válása nagyon nem tetszett, hiszen egy olyan férfinak fordított hátat, aki szerelemből, az ő boldogságáért gyilkolt. Nem azt mondom, hogy Jack bűne megbocsátható, de azt sem érdemelte, hogy mindenki elforduljon tőle. Ez a mozzanat beárnyékolja a boldog család képét, hiszen pontosan úgy viselkedtek, mint James Sinclair – ha már megtette a dolgát, nincs többé szükség rá.
Spoiler vége.

A kötetet köszönöm az Álomgyár Kiadónak.

ISBN: 978-615-5252-06-8
Álomgyár Kiadó és C-Moll Zrt., 2012
Terjedelem: 302 oldal
Bolti ár: 2990,- Ft

Mások pedig így látják:
Gretty bejegyzése
KV (Coffee) bejegyzése
FFG bejegyzése

(Összes olvasás: 37 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*