Könyvespolcom új lakói – szeptember’12

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2012-09
Új lakók 2012-09

Úgy látszik, hogy akármennyire igyekszem kerülni a könyvvásárlást, valahogy mégis a hónap végére legalább hat új könyv figyel a polcomon. Csak azt nem tudom, hogy mikor fogom mindezt elolvasni. Ismerőseim azt mondják, hogy nem baj, mert a bő esztendők után jönnek majd a szűkek, és akkor lesz mi közül válogatnom. Azonban én nem osztozom velük e nézetben, hiszen olvasásra könyvet oly sok helyről lehet kölcsönözni…könyvtárból, ismerősöktől, stb…

Akkor kezdjük is a listát, ha a képről nem volna mindegyik felismerhető 😉

A molyt böngészve olvastam Tisza Katáról, és mivel kortárs irodalmat nem olvasok (valahogy tudat alatt kerülöm) mégis úgy döntöttem, hogy egy próbát megér. Az írónő első könyvét sikerült megszereznem, abból is a harmadik kiadást, azaz:
Tisza Kata: pesti kínálat
Természetesen könyvesboltban már nem lehet kapni, így az egyik kedvenc antikváriumomat kellet felkeresnem, online.

Szeptemberben tartott még az Alexandra könyvesbolt online akciója, így szabadidőmben nekiültem, és átböngésztem azt a több száz kedvezményes könyvet tartalmazó listát. Beletellett egy kis időbe, de megérte, hiszen a következő könyvek maradtak a kosaramba:
Manuela Gretkowska: Metafizikai kabaré
Bohumil Hrabal: Véres történetek és legendák
Milan Kundera: Elárult testamentumok

Viszont ne higgye senki, hogy csak online tudok vásárolni, néha igenis megfordulok könyvesboltokban nézelődési céllal is, nem csak a rendelésem átvételéért. A következő könyvre is így tettem szert:
Umberto Eco: Ellenséget alkotni
Ecot még nem olvastam, viszont mióta láttam A rózsa neve című filmet (azonos című regénye alapján készült), azóta jól az agyamba vésődött a neve. Mostanra pedig eljutottam odáig, hogy a polcomra is került egy könyv az írótól. Kíváncsian várom, hogy ez a könyve is tud-e olyan hatással lenni rám, mint a fenn említett megfilmesített változat!

És a végére maradt a kihagyhatatlan, Merle francia história sorozat következő kötete:
Robert Merle: A pirkadat
Sorrendben ez a hatodik kötet, ami azt jelenti, hogy még hét hátravan. Viszont ezt a könyvet kivételesen nem én vettem, hanem a barátnőm lepett meg vele. Persze nem volt könnyű dolga, mint kiderült, ugyanis utána kellett járnia, mert már elég foghíjas a sorozat a könyvesboltokban. De az én kedvesem hajthatatlan volt, és addig járt üzletről-üzletre, még meg nem találta. Itt köszönném meg neki ismételten ezt az ajándékot.

Egyben rá is ébredtem arra, hogy nem fogom a végtelenségig fellelni a hiányzó köteteket, hacsak nem antikváriumokban. Így elhatároztam, hogy ha már nem tudom leküzdeni könyvvásárlási vágyamat, legalább irányítsam, azaz a következő pár hónapban csak a francia história utolsó hét kötetére fogok összpontosítani.

(Összes olvasás: 48 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*