Könyvespolcom új lakói – augusztus’12

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2012-08
Új lakók 2012-08

Örülök, hogy sikerült kicsit féken tartani könyvvásárlási szenvedélyem, így csak 6 könyvvel bővült a kis magánkönyvtáram. Viszont nagyon boldog vagyok, hogy végre hosszú-hosszú keresgélés után sikerült rálelnem Milan Kundera: Nevetséges szerelmek kötetére. Nagyon sok antikváriumban feliratkoztam a várólistára, és végül az Antikvarium.hu találta meg nekem.

A booker.hu-n továbbra is élt az akció, miszerint “1-et fizet 2-t vihet” a Metropolis Media egyes kiadványaiból. Így újra megragadtam az alkalmat, és a szokott sci-fi mellé megvettem életem első fantasy regényét is:
Marina és Szergej Gyacsenko: Alekszandra és a Teremtés növendékei
Arthur C. Clarke: A város és a csillagok

Ha várni kényszerülök valahol valakire, vagy valamire, akkor amennyiben van rá lehetőségem, egy közeli könyvesboltban bolyongok, vagy olvasok. Így futottam rá a Líra kirakodóvásárára, ahol hosszas nézelődés után egy történelmi témájú könyv ragadott meg. Egy Prosectura szám jutott eszembe (Vörös hadsereg), ami valahogy így hangzik:
“…Prágában tavasz volt
Pesten pedig ôsz
Nem gondoltam rólad
Hogy belém lősz…”
Belelapoztam, és úgy döntöttem, hogy egy kis történelem nem árthat, és jó volna olyantól is hallani az eseményekről, aki ott is volt. Így felkerült a polcomra a következő mű is:
Zdeněk Mlynář: A Prágai Tavasz…és ősz

És végül, de nem utolsó sorban, két antikváriumi könyv, melyeket egy könyves standon vettem a “Rejtő Jenő Könyvesbolt”-tól:
Joseph Heller: Gold a mennybe megy
Stendhal: Rossini
Hellertől már olvastam a mindenki által jól ismert A 22-es csapdáját, és kíváncsi voltam, hogy tudja-e hozni azt a színvonalat más könyvében is. Kíváncsiságomat még nem sikerült kielégíteni, de most már legalább közelebb van a lehetősége.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy másoknál mit olvashatsz a közeljövőben, akkor látogass el a Könyves blogok oldalra.

(Összes olvasás: 39 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*