Könyvespolcom új lakói – július’12

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2012-07
Új lakók 2012-07

Régóta gondolkodtam rajta, hogy a havi beszerzésekről rovatot indítok, csak valahogy mindig elmaradt. Most felbuzdulva a Könyves blogok kezdeményezésén, elhatároztam, hogy csatlakozom a “Postaládám/Havi zárás” rovathoz.

Én is mint oly sokan mások, akciókra vadászom, és figyelem, hogy hol juthatok hozzá kedvezőbben a kiszemelt olvasmányokhoz. Néha viszont az akció késztet rá, hogy kiszemeljek valamit.

Júniusban olvastam első könyvemet Arthur C. Clarketól, és annyira magával ragadott, hogy a hónap végén szétnéztem az online könyvesboltokban, hogy mely könyvéhez tudnék hozzájutni. Az Alexandrában 35% kedvezmény volt egyes műveire, így gyorsan meg is rendeltem kettőt. Ezek pedig a következők voltak:
Arthur C. Clarke: Szigetek az égben (erről már bejegyzés is van az oldalon)
Arthur C. Clarke: Mélység

Egy hétre rá kaptam hírlevelet a booker.hu-tól, hogy “1-et fizet 2-t vihet” akció van a Metropolis Media egyes kiadványaira. Természetesen lecsaptam a lehetőségre, és így újabb két könyv került a polcomra:
Arthur C. Clarke: A gyermekkor vége
Cory Doctorow: Kis testvér
A Kis testvér-rel már egy ideje szemeztem, de nem tudtam eldönteni, hogy tényleg kell ez nekem? Végül a döntés megszületett 🙂

Gondoltam, erre a hónapra elég lesz az új jövevényekből. Viszont a sors nem így akarta, és jött egy újabb hírlevél az Alexandrától…gondolkodtam, hogy éljek-e a lehetőséggel, hiszen már közeledett a hónap vége…viszont az utolsó napon, mikor még 40% kedvezménnyel kínálták az Európa Kiadó könyveit, volt egy kis időm böngészni. Így került újabb három könyv a polcra, igaz nem mind az Európa Kiadó könyve:
Robert Merle: Szenvedélyes szeretet, a Francia história ötödik kötete
Bohumil Hrabal: Adagio lamentoso
Anton Pavlovics Csehov: A kutyás hölgy
Csehov ezen művének kiadása kétnyelvű, és mivel valamicskét konyítok az oroszhoz, így gondoltam jó ötlet. Ha nem megy eredeti nyelven, még mindig ott a magyar változat 🙂

Lassan gyűlik a Francia história sorozat is. Remélem, hogy az év végéig sikerül mindegyik kötetet a polcomra rakni, és legkésőbb jövőre ki is olvasni, hiszen nem porfogónak vannak.

Clark könyveiből el vagyok látva egy időre. Már csak egyre vadászom, ami nem más, mint a Teljes Űrodisszeia univerzuma, ami sajnos jelenleg nem kapható. Ha a Francia história végéig nem lelek rá egy kósza példányra, akkor egyenként fogom megvásárolni a sorozat részeit, és ez lesz a következő sorozat amit elkezdek. Természetesen csak akkor, ha már Merle regényfolyamát befejeztem. 🙂

Az új jövevények közül egy már elolvasásra is került, a másik folyamatban van. Hogy ezután mi következik, azt viszont az olvasóim döntik el. Mégpedig úgy, hogy minden hónapban ezen rovattal egy időben szavazást indítok “Melyik legyen a következő?” címmel.  A jobb oldalon egy szavazó ablak lesz látható minden hónap tizedikéig, ahol az új lakók lesznek feltüntetve, valamint a régiek közül is szemezgetek, összesen tízet. Az olvasóim döntik el, hogy melyik legyen az a könyv, amiről szívesen olvasnának a blogomon. Igyekszem változatos listát összeállítani, és egy könyvet sem szerepeltetni kétszer egymás után.

(Összes olvasás: 34 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*