Kilátó – július ’18

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

KilátóMinden rosszban van valami jó. Így vannak a könyvmolyok a júliussal is, hiszen ha megnézzük a könyvmegjelenéseket, nem lehetünk elájulva a mennyiséget illetően. Az Ünnepi könyvhétre időzítette a legtöbb kiadó a friss megjelenéseket, így egy kicsit csendesebb időszak elé nézünk, egészen szeptemberig. Unatkozni azért nem fogunk, hiszen az év első felében annyi új cím jelent meg, hogy az uborkaszezonban is lesz mit olvasnunk 🙂

Hédammuš újra száll
Hédammuš újra száll

Aki olvasta az Eshtar trilógiát, annak nem ismeretlen Michael Walden neve. Most azonban egy másik univerzumba kalauzolja el olvasóit az író, ezzel is bővítve a Mysterious Universe világát. A fülszöveg alapján izgalmas kalandnak ígérkezik a regény:

Paul Wittgen, a tengerészgyalogság zöldfülű hadnagya és maroknyi embere egy vesztes űrcsata után Neššaline halálos dzsungelében találja magát. Ám felocsúdni sem marad idejük a kényszerleszállást követően, ugyanis a bolygó elvileg az Impériumhoz hű vezetése máris a halálukat kívánja! Könyörtelen embervadászat veszi kezdetét, de Paul Wittgen segítőtársra lel Nadya de la Conte és cserfes szájú Herden 72-ese képében.
Paul végül felveszi a kesztyűt, és azt teszi, amihez a legjobban ért: megdönti egy bolygó áruló kormányát!
Háború, szerelem, mágia: Paul Wittgen megkezdi pályafutását a praetoriánus gárda felé.
Michael Walden (Waldmann Szabolcs) regényének lapjain, a Mysterious Universe egyik népszerű karakterének, Paul Wittgennek, a legendás Brett Shaw barátjának kalandos élettörténete elevenedik meg. A leendő praetoriánus kalandjai során olyan titkok nyomára bukkan, amelyek még a von Anstettenek világát jól ismerő olvasók számára is számtalan meglepetéssel szolgálnak.

A kard lovagjai
A kard lovagjai

Maradjunk egy kicsit az MU világában…Karácsony óta várjuk, hogy megjelenjen Az Excalibur keresése I.-A Fekete Sárkány Testvériség folytatása a Tuan kiadó gondozásában. Most úgy néz ki, hogy végre eljött az idő, és júliusban már a boltok polcain lehet a várva várt II. kötet, A Kard lovagjai. Az új köntösben, újraszerkesztett és javított kiadás, olvasást követően a polcon is jól fog mutatni. A fülszöveg alapján igazán izgalmas kalandok várnak az olvasóra:

“A Földtől majdnem hatvan fényévnyire található Megrez csillagrendszerét különös kisbolygóövezet alkotja, amelynek két kitüntetett pontja van: a Tízezer Szikla Menedéke nevű, vonósugarakkal összekapcsolt aszteroidákból álló tradicionális-mágikus kínai közösség, illetve egy titokzatos aszteroida-gyűrű, ahol egy hatalmas szikladarab a legendák szerint a tündérkirálynők által a camlani csata színhelyéről elszállított nemes halott, Arthur király sírját rejti.
A kalandor, hajdani műkincskereskedő és űrkalóz York Ketchikan, miután felborította a kínai világ ingatag hatalmi egyensúlyát, egy különös társasággal elindul, hogy felfedezze a királysírt, és megszerezze a kardot, amely megannyi különös és misztikus történet főszereplője. De vajon mennyivel több egy ősi ereklye a harmadik évezred végének szuperfegyvereinél? És vajon miféle erők őrzik az aszteroidát és titkait, és ki mindenkinek kell még az a fegyver? Mi várja bent a felfedezőket? Ráadásul miközben York Ketchikan és csapata behatol a sírba, a külvilágban óriási háború készülődik: rejtélyes fajok jelennek meg űrhajóikkal a Megrez körül…
Anthony Sheenard az ősi kínai és kelta kultúrát megidéző, évezredeken átívelő regénye mesterien ötvözi a misztikumot a science-fictionnel, és a tőle megszokott, humoros és kalandos módon vezeti be az olvasót egy olyan világba, ahol a szupercivilizációktól ellesett technika és a mágia lényegében megkülönböztethetetlen egymástól. A Mysterious Universe világának e nagyszabású regénye jó néhány lépéssel közelebb visz az emberiség végzetének megfejtéséhez.”

Watchmen
Watchmen

Annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy képregény-rajongó, vannak olyan művek, melyek kiemelkednek a többi közül és ezekre én is odafigyelek. Az egyik ilyen a Watchmen, aminek láttam a mozis feldolgozását, de magához a képregényhez még nem volt szerencsém. Sokak szerint a film meg sem közelíti az alapjául szolgáló képregény hangulatát, ami csak még kíváncsibbá tesz. Arról pedig, hogy mit takar a borító, a fülszöveg árulkodik:

Alan Moore és Dave Gibbons világhírű alkotása nemcsak minősége okán a képregények képregénye, hanem a mai napig a bestseller-listák éllovasa is.
A Watchmen cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol a néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies szuperhős azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.
A Watchment minden idők legfontosabb képregényeként tartják számon, de nem csak ebben a művészeti ágban számít korszakalkotónak: megjelenésekor a legjobb sci-fi műnek járó Hugo-díjat is elnyerte a Locus mellett, a Time magazin pedig 2005-ben egyedüli képregényként beválogatta a minden idők száz legfontosabb regényét tartalmazó toplistájára.
A Watchmen olyan meghatározó műalkotás, amelyet a modern irodalom és képzőművészet legnagyobbjaival emlegetnek egy lapon. Nem csupán olvasmányos és magával ragadó, a történet mélyében olyan jelentésrétegek, ezerarcú szimbólumok húzódnak meg, amelyek első olvasásra nem nyilvánvalóak. Végre a magyar közönség is luxus kivitelű, digitálisan felújított, egykötetes kiadásban élvezheti.
A kötet a teljes 12 fejezetes Watchmen képregényt, és a fordító, Bárány Ferenc jegyzeteit tartalmazza.

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

A furfangos fivérek
A furfangos fivérek

Az újrakiadások után térjünk egy kicsit vissza a friss megjelenésekhez. Izolde Johannsen nem pihen és nem hagyja az olvasóit sem történelmi kalandok nélkül. Júliusban várható A birodalom tengeri bástyái sorozat immáron negyedik része, mely A furfangos fivérek címet viseli. A Harmadik Birodalom tengeri flottájának emléket állító sorozat következő kötete a Scharnhorst és a Gneisenau csatahajók történetét meséli el.

“1942. február
A Prinz Eugen a Rajna hadművelet egyedüli túlélőjeként végül épségben befutott Brestbe. A testvérhajók, a Scharnhorst és a Gneisenau már egy ideje az elfoglalt franciaországi kikötő viszonylagos védelmét élvezték. A hajókat megjavították, feltöltötték. Azonban Hitler parancsa véget vetett a látszólagos nyugalomnak.
A berlini Főparancsnokság elrendelte a három nagy hajó hazatérését. A parancs értelmében a La Manche csatornát jelölték ki a kockázatos és vakmerő hazaút helyszínéül. A hadművelet, az Alvilág háromfejű kutyája után, a Cerberus fedőnevet kapta…”

Tervek1807

A júliusi olvasási tervem is elnyerte végső formáját, ahogy az a fenti képen is látható. A sorrendben még lehet változás, de nagyjából ezek várhatóak a blogon ebben a hónapban:
– Orson Scott Card: A hetedik fiú (Teremtő Alvin 1.)
– Jamagucsi Szango: Tokugava – A legnagyobb sógun
– Kir Bulicsov: Túlélők (Dr. Pavlis)
– Michael Walden: Eshtar – Második könyv (Eshtar 2.)
– Orson Scott Card: A rézbőrű próféta (Teremtő Alvin 2.)

Az előző hónap eredményesen zárult, hiszen sikerült elolvasnom a listán lévő könyveket. Ötből négy bejegyzés már el is készült (Korcsok, Konkurensek, Amalthea, Ördöglovas), és az ötödik is készülőben van, ami a napokban már olvasható is lesz az oldalon.

A Könyvfeszt és a Könyvhét után jól esik egy kis pihenés, és végre előkerülhetnek a régebbi könyvek is, amik már régóta várják, hogy kézbe vegyem őket. A sok regény mellett remélem, hogy jut egy kis időm novellákra is, és folytathatom a Rövid történetek rovatot.

Ti hogy álltok a várólistákkal? Az újdonságok vannak többségben vagy azért előkerülnek a régebbi beszerzések is?

(Összes olvasás: 100 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*