Könyvespolcom új lakói – január ’13

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
Új lakók 2013-01
Új lakók 2013-01

Elérkezett az új év első hónapjának is a vége…Ilyenkor általában az ember a karácsonyra kapott könyveket veszi elő, és nem azon töri a fejét, hogy hogyan lehetne még bővíteni a várólistát. Azonban a könyvkereskedők éppen ezt a gyér forgalmú hónapot igyekeznek fellendíteni különböző akciókkal. Ez olyan jól sikerült nekik, hogy a januári 20%-os kedvezményemet nem is sikerült felhasználnom, mert mindig akadt jobb lehetőség.

Mikor könyvekről kérdeznek, mindig megemlítem Németh László: Iszony című művét, mint az egyik kedvencet, de mikor olvasnivalót keresek, valahogy soha nem jutott eddig eszembe, hogy esetleg másik könyvét is kezembe vegyem. Lehet, hogy szégyen, de mást nem is olvastam tőle. Ezen eltöprengve, megrohantam az antikváriumot, és a következő műveit sikerült megkaparintanom:
Németh László: Emberi színjáték
Németh László: Irgalom
Németh László: Égető Eszter
Németh László: Bűn

A fenti listát elnézve, lesz mit pótolnom, és remélem, hogy idén sikerül legalább kettőt ezek közül elolvasni (vagy mindet 🙂 ).

Az akciókról pedig csak jöttek és jöttek a hírlevelek. Egyre jobban kérleltek, hogy legalább vessek egy pillantást rájuk. Így aztán, több napi önmegtartóztatás után, végül csak elcsábultam, és gazdagítottam a polcomat, a következő alternatív történelmi kötettel:
Philip K. Dick: Az ember a Fellegvárban

Azt hittem, hogy ezzel véget is ér a havi bevásárlás…de az akciók csak jöttek…Tartottam magam, ameddig lehetett. De az utolsó órában (volt az 3-4 óra is) elbuktam, és a kívánságlistámról valahogy átkerült a kosaramba egy könyv.
Arthur C. Clarke – Frederik Pohl: A végső bizonyítás
Viszont, ahogy végignéztem a polcomon, észrevettem, hogy Clarke-nak egyre több könyve sorakozik, arra várva, hogy elolvassam. Ezek közül három a várólista csökkentéses listámon is szerepel. Tehát a jövőben várható lesz egy Arthur C. Clarke dömping, főleg, hogy a Clarke Orbit kihíváshoz még egy könyvet sem teljesítettem, és lassan lejár a határidő.

Az újévi fogadalom tehát legyen a következő:

Igyekszem idén több könyvet elolvasni, mint tavaly!

 

(Összes olvasás: 28 . Ma 1 ember volt rá kíváncsi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*